CHLÓR
V kohoutkové vodě je jednou z nejobvyklejších látek. Jeho aroma netřeba popisovat do hloubky asi právě proto, že se chlór využívá již po desetiletí jako dezinfekční prostředek. Není ovšem vhodný k vnitřnímu užití. Odstranit příchuť chlóru můžete i tím, že před konzumací necháte vodu několik minut “odstát“, či přidáním pár kostek ledu nebo několika kapek citrónu. Nicméně přímého odstranění chlóru tímto nedosáhnete i přesto, že je ze své podstaty nestálý a z vody postupně vyprchává. Někdo může být na tyto látky obzvláště citlivý a chlór a jeho sloučeniny (chlornany, chloraminy a oxid chloričitý) na něj mohou působit opravdu agresivně. Zarudlá pokožka, ekzém a svědění? I zde může být viníkem citlivost na chlór.
VEDLEJŠÍ ÚČINKY
Bohužel není výjimkou ani postupné budování potravinových alergií. Dlouhodobé působení chlóru může vést ke snížení tolerance na některé alergeny, což vytvoří alergii novou. Obzvláště se snažte chlorování vyhnout, pokud již potravinovou alergií trpíte! Sázka na jistotu? Komplexní filtrační zařízení, které si hravě poradí i s tímto problémem.