Zkažená vejce, hniloba a sirky

Nejpočetnější obyvatelé všech řek, moří i vodovodů. K úspěšnému chovu doporučujeme vlhko. Jak je poznat? A co mají společného bakterie a viry?

Železitá pachuť a zápach

Máte po pití v ústech pachuť jak po starých mincích? Zvýšený obsah železa anebo manganu poznáte již na první pohled. Vodu naprosto znehodnotí, a to i po převaření.

Aktivní vodík

Chuťově “kulatá“, zdraví prospěšná, chuť zvýrazňující – vodíková bomba!

Dusičnany

Společně s vodou tvoří polévku hnojivového typu – inu, žádný gastronomický zážitek. Na druhou stranu jsou skoro zdarma! 🙂 Tato hořká chemie má rozsáhlý výskyt po celé republice.

Slaná chuť vody a chlorovité aroma

V mnoha případech je voda kvůli chlorování chuťově nepřijatelná. Někdy nemusí “chutnat“ ani pokožce. A co se málo ví – může napomáhat vzniku potravinových alergií.

Sedm základních chutí

Už z dětství víme, že náš jazyk rozeznává čtyři chutě – sladkou, slanou, kyselou a hořkou. Ale byla pravda, co nás na základce učili, anebo se jedná o obsáhlejší téma? A jak chutná voda?